Anyagleadási útmutató

Fájlformátum

Nyomdakész CMYK Composite PDF Exportált PDF esetében: PDF/X-1a szabvány
Direktszínes anyagok esetében pedig PDF/X-4

PDF/X-1a beállítása | PDF/X-4 beállítása

Adathordozók

Minden elterjedtebb file formátumot tudunk fogadni és felhasználni, e-mailen (15 MB), FTP-n, CD-n, DVD-n, USB eszközön keresztül, Macintosh és PC platformra.

Az állomány fogadást és információfeldolgozást könnyíti, ha a küldeményben nincs az aktuális munkára, megrendelésre vonatkozó file, illetve információ.

Méretek

A megrendelésben meghatározott méret szerint kérjük a leadott állományok méretezését. Kifutó esetén + 5-5 mm-es ráhagyást kérünk.

Mellékletek

Segítségünkre lehet, ha forgatókönyvet, nyomatmintát, hajtásmintát, vagy strukturális tervet, illetve látványtervet kapunk, az ellenőrzés miatt, különböző megjelenési hibák elkerüléséhez és bonyolultabb munkák megértésének, kivitelezésének érdekében.

Fontok

Az állományban lévő összes font legyen beágyazott, vagy legörbézett.

Szöveg

A tartalmi és nyelvtani hibákért, korrektúrázás, jóváhagyás után nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Oldalak

Az oldalakat vágójelekkel, passzerjelekkel és szükség esetén hajtás-, bígelés-, perforálás-jelekkel kérjük leadni.

Több oldalas anyagok, prospektusok, könyvek leadásakor a belíveket és a borítót külön file-ban kérjük. A borító oldalait (B4-B1 borító külső oldal, B2-B3 belső oldal) oldalpárban, a belíveket oldalanként, tehát nem oldalpárban egyetlen egy file-ban kérjük. Ha a kiadvány üres oldalt tartalmaz, az a leadott állományban is a megfelelő helyen szerepeljen.

Ragasztókötés esetén a gerinc és az esetleges nyitó bígelés méretét a borító oldalpár méretébe bele kell számolni. Irkafűzés esetén az oldalak számának 4-gyel oszthatónak kell lennie.

Színek

Kérjük, csak a ténylegesen nyomásra kerülő színek legyenek az anyagban, direkt színek alkalmazásakor kizárólag csakis a megfelelő elemek (objektumok, fontok, képek...) legyenek direkt színben megadva, (melyek, a megrendelésben is direkt színként szerepelnek.)

A felesleges direkt színeket kérjük CMYK-színrendszerbe átalakítani.

UV-lakk, effektlakk illetve stancforma használata esetén, kérjük ezeket a rétegeket direkt színként (külön színkivonaton) megadni.

Képek

CMYK, 300 DPI, lehetőleg JPG tömörítés nélkül.
© 2021 Prime Rate Kft. Minden jog fenntartva