icon-park_earth

Izgalmas borítók: a különleges felület-nemesítés lehetőségei

Különleges borítók

Az igényes könyv- és kiadvány-nyomtatás szerepe a mai világban

A könyvnyomtatás és egyéb kiadványok készítése nem csupán a szöveg fekete-fehér másolását jelentik; a nyomdai munka sokkal összetettebb és érdekesebb, mint azt sokan gondolják. Az előállítás során minden apró részlet számít, különösen, ha arról van szó, hogy a könyvet, kiadványt kellemes legyen kézbe venni, és esztétikailag is megfeleljen az olvasói elvárásoknak. A mai világban, ahol mindent a digitális információk uralnak, egy igényesen elkészített könyv, füzet, vagy brosúra kézzel fogható élményt nyújt. A Prime Rate-nél alkalmazott különleges felületkezelésekkel új szintre emelhetjük a kiadványok nyomtatását.

Különleges felületkezelések

Különleges felületkezelt borítók
Az egyik legfontosabb lépés a könyvnyomtatás és egyéb kiadványok készítése során a felületkezelés, melynek segítségével a borítókat és oldalakat különféle technikákkal nemesítjük. Az egyik legújabb és legizgalmasabb technika a scodix lakkozás, amely a papír síkjából kiemelkedő, dombor hatású lakkot visz fel a papír felületére, így életre kelti a nyomtatott képet. Ez a technika rendkívül sokoldalúan alkalmazható, legyen szó akár fotókról, szövegről, vagy grafikai elemekről. A scodix fémfóliázás pedig a felületek különleges, fémfényű effektjét biztosítja. Mindkét technika alkalmazása nem csupán egyedivé, de az érintés során is különleges tapintásúvá teszi a terméket. Egy másik forradalmian új eljárás a lézervágás alkalmazása, mely a borítók és oldalak precíz formázását teszi lehetővé. Ez a technika képes a legbonyolultabb minták, formák és mintázatok kivágására, így tényleg egyedülálló és személyre szabott borítókat alkothatunk.

Az egyedi borítók felületkezelési lehetőségei a digitális és ofszet nyomtatásban

Egyedi borítók
Az egyedi borítók kialakításának egyik legfontosabb szempontja a megfelelő nyomtatási technológia kiválasztása. Az ofszet nyomtatás kiválóan alkalmas nagy példányszámú termékekhez, ahol a magas minőség és a gazdaságosság a legfontosabb. Az ofszet technológiával készült borítókat is lehet tovább nemesíteni különleges felületkezelésekkel, mint például a scodix lakkozással vagy fémfóliázással, amelyek fokozzák a termékek vizuális és tapintási élményét. A digitális nyomtatással, ezzel szemben ideális a kis példányszámú, gyorsan és rugalmasan változó tartalmak számára. A digitális technológiával gyorsan és precízen lehet változtatni a dizájnon, így az egyedi igényeknek és stílusoknak megfelelően alakíthatók a borítók. A digitális nyomtatásnál is alkalmazhatóak a különleges felületkezelések, így lehetőség nyílik akár néhány példányban is lenyűgöző borítókat készíteni. Ezen technológiák kombinációjával budapesti nyomdánk a legkülönfélébb kiadványok széles skáláját kínálja, az egyedi, kis példányszámú kiadásoktól a nagy példányszámú publikációkig. Az izgalmas borítók és különleges felületkezelések révén minden könyv valóban egyedivé és emlékezetessé válhat. Az igényes kiadvány nyomtatás tehát nem csupán a szakma művészete, hanem az olvasók megbecsülése is.

Érdekli az ajánlatunk?

Kérjük, adja meg a nyomdai paramétereket és küldjük az árajánlatot.

Egyeztessünk telefonon?

Kérjük, adja meg az alábbi adatokat, és munkaidőben visszahívjuk, hogy közösen megbeszéljük a részleteket!

Ötletekre van szüksége?

Kérjük, adja meg az alábbi adatokat, és egy rövid egyeztetés után kreatív nyomdai megoldásokat javasolunk!

Szívesen segítünk...

ha papír alapú nyomdaterméket keres,
legalább 50 db-os mennyiségben.

Nyomdatermékek