icon-park_earth

Kalendárium az emberi jogokért

Megrendelő

amnesty logó esettanulmány

kihívás

Az Amnesty International 2001-ben indította el Levélíró Maraton kampányát, amelyben több, mint 200 országban segítik azokat az embereket, akiknek bármilyen okból sérültek emberi jogai azért, mert vállalták véleményüket és kiálltak egy-egy társadalmi vagy politikai ügy mellett. Mivel Magyarországon eddig nem tudtak jelentős számú résztvevőt bevonni, így 2022-ben egy rendhagyó eszközzel akarták felhívni a figyelmet december 10-re, az emberi jogok világnapjára és ösztönözni őket a fogvatartottakhoz szóló levélírásra, vagy petíció aláírására.

megoldás

A decemberi időszakra reflektálva meglepő ünnepi köntösbe szerették volna csomagolni a Levélíró Kampány 2022-ben aktuális eseteit, ennek eszköze a kreatív koncepcióért felelős feat. kommunikációs ügynökség javaslata alapján egy rendhagyó adventi kalendárium lett, aminek első 9 ablaka alatt a 9 ártatlanul elítélt és bebörtönzött emberrel találkozhatunk. A december 10-i ablak alatt pedig egy felhívással az emberi jogok világnapján induló kezdeményezésben való részvételre.

A Kalendárium az Emberi Jogokért a https://www.amnesty.hu/leveliromaraton oldalon elérhető, látványos online verzió mellett fizikai formában is testet öltött, amivel több belvárosi könyvesboltban, szerkesztőségben és influencer aktivitásban is találkozhatott a célcsoport az ünnepek előtt. A szerkezet maga egy a hagyományos kalendáriumok kialakítását követő téglatest forma lett, amiben a nyitható ablakok belülről kerültek elhelyezésre, a felületén pedig a térhatást és a drámaiságot erősítve finoman kerültek kontúrozásra rácsok 3D UV lakkal.

A kampány videója itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=s4gBZ_vmMHw 

A Prime Rate budapesti digitális nyomdája és a gödöllői ofszet üzeme mindig örömmel áll az ilyen jellegű megbízások teljesítéséhez – nemcsak a megvalósításhoz szükséges kreatív kihívás, de a fontos társadalmi üzenet miatt is.

ügyfélvélemény

“A fizikai formában megvalósult, speciális nyomdatechnikával készült kalendárium több hónap összehangolt munkája által láthatott napvilágot decemberre, amiben az ügynökség mellett Csuth Péter illusztrátor, az összeállításban a látványos papír installációkat készítő EDINAS PAPER, a szerkezet tervezésében és nyomásában pedig a Prime Rate működött együtt. Az online és offline kommunikáció támogatása, valamint a kampánycél is tökéletesen megvalósult ezzel az eszközzel. Igazi csapatmunka volt, amely révén egy különleges és igazán figyelemfelkeltő adventi kalendárium született, amelyre korábban még nem volt példa és igazán büszkék vagyunk.”

Persely Tomi – kreatív igazgató, feat

Érdekli az ajánlatunk?

Kérjük, adja meg a nyomdai paramétereket és küldjük az árajánlatot.

Egyeztessünk telefonon?

Kérjük, adja meg az alábbi adatokat, és munkaidőben visszahívjuk, hogy közösen megbeszéljük a részleteket!

Ötletekre van szüksége?

Kérjük, adja meg az alábbi adatokat, és egy rövid egyeztetés után kreatív nyomdai megoldásokat javasolunk!

Szívesen segítünk...

ha papír alapú nyomdaterméket keres,
legalább 50 db-os mennyiségben.

Nyomdatermékek